Izgalmas gluténmentes szendvicskrém céklával és dióval
Készítsünk mártogatóst tízóraira vagy uzsonnára. Házi tortillával kiváló vendégváró étel is!
- 200 g főtt cékla
- 15 g házi mogyoróvaj
- 50 g dió
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél citrom kifacsart leve
Elkészítés:
- A főtt céklát vágjuk apró kockákra.
- A diót daráljuk finomra. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott céklát is, és pürésítsük tovább.
- Végül adjuk hozzá a mogyoróvajat és a citromlevet, ízesítsük 1 gerezd átnyomott fokhagymával, sóval, borssal, ízlés szerint egyéb zöld fűszerekkel és keverjük krémesre.
- Fogyasztásig tegyük jól záródó dobozba és pár napon belül fogyasszuk el.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagban | 5 adagra osztva, 1 adagban (kb. 53 g) |
6 adagra osztva 1 adagban (kb 44 g) |
Energia | 396,8 kJ / 96, 8 kcal | 330,8 kJ / 80,7 kcal |
Fehérje | 3,1 g | 2,6 g |
Zsír | 7,2 g | 6,0 g |
Szénhidrát | 4,2 g | 3,5 g |
Élelmi rost | 1,6 g | 1,3 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt cékla citrom dió fokhagyma gluténmentes party snack mártogató max. 20 perces gluténmentes receptek mogyoróvaj uzsonna és tízórai