Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Izgalmas gluténmentes szendvicskrém céklával és dióval

Készítsünk mártogatóst tízóraira vagy uzsonnára. Házi tortillával kiváló vendégváró étel is!

gluténmentes szendvicskrém receptHozzávalók:

  • 200 g főtt cékla
  • 15 g házi mogyoróvaj
  • 50 g dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél citrom kifacsart leve

Elkészítés:

  • A főtt céklát vágjuk apró kockákra.
  • A diót daráljuk finomra. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott céklát is, és pürésítsük tovább.
  • Végül adjuk hozzá a mogyoróvajat és a citromlevet, ízesítsük 1 gerezd átnyomott fokhagymával, sóval, borssal, ízlés szerint egyéb zöld fűszerekkel és keverjük krémesre.
  • Fogyasztásig tegyük jól záródó dobozba és pár napon belül fogyasszuk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban 5 adagra osztva, 1 adagban
(kb. 53 g)
6 adagra osztva 1 adagban
(kb 44 g)
Energia 396,8 kJ / 96, 8 kcal 330,8 kJ / 80,7 kcal
Fehérje 3,1 g 2,6 g
Zsír 7,2 g 6,0 g
Szénhidrát 4,2 g 3,5 g
Élelmi rost 1,6 g 1,3 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,

Ad