Kókuszos mogyorókrémes gluténmentes golyó édesítőszerrel
Gyorsan elkészíthető finom édesség desszertként vagy baráti összejövetelekhez.
Hozzávalók 12 mogyorókrémes golyóhoz:
- 30 g * édesítőszer * (1:4)
- 100 g natúr mogyorókrém
- 50 g kókuszliszt
- 40 g garantáltan gluténmentes zabpehely
- 20 g kókuszreszelék
- 60 g kókuszital (kókusztej)
- 15 g mazsola
- + kókuszreszelék a forgatáshoz
* Egy adag édesítőszer 4 adag cukor édesítőerejével egyenértékű
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat (kókuszliszt, zabpehely, mazsola) egy tálban összekeverjük.
- Az édesítőszert, kókusztejet és mogyorókrémet egy lábasban felolvasztjuk, majd az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk
- 30 percen keresztül pihentetjük
- Pihentetés után golyókká formázzuk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
TIPP: magas rosttartalmú desszert, szénhidrát (cukor) tartalma alacsony, mert édesítőszerrel készítjük.
Tápanyagtartalom | 1 db. golyó, forgatás nélkül |
Energia | 360,3 kJ / 86,4 kcal |
Fehérje | 1,7 g |
Zsír | 4,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,8 g |
Szénhidrát | 9,4 g |
amelyből cukrok | 6,7 g |
Rost | 14,1 g |
A mogyorókrémes gluténmentes golyó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer gluténmentes golyók gluténmentes zabpehely kókuszliszt kókuszreszelék kókusztej mazsola mogyorókrém