Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kókuszos mogyorókrémes gluténmentes golyó édesítőszerrel

mogyorókrémes golyó recept gluténmentesenGyorsan elkészíthető finom édesség desszertként vagy baráti összejövetelekhez.

Hozzávalók 12 mogyorókrémes golyóhoz:

* Egy adag édesítőszer 4 adag cukor édesítőerejével egyenértékű

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat (kókuszliszt, zabpehely, mazsola) egy tálban összekeverjük.
  • Az édesítőszert, kókusztejet és mogyorókrémet egy lábasban felolvasztjuk, majd az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk
  • 30 percen keresztül pihentetjük
  • Pihentetés után golyókká formázzuk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

TIPP: magas rosttartalmú desszert, szénhidrát (cukor) tartalma alacsony, mert édesítőszerrel készítjük.

Tápanyagtartalom 1 db. golyó, forgatás nélkül
Energia 360,3 kJ / 86,4 kcal
Fehérje 1,7 g
Zsír 4,4 g
   amelyből telített zsírsavak 1,8 g
Szénhidrát 9,4 g
   amelyből cukrok 6,7 g
Rost 14,1 g

A mogyorókrémes gluténmentes golyó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,