Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sütőtökös gluténmentes muffin recept – tejmentesen

Az ősz egyik legkedvesebb alapanyaga a sütőtök. Készíthetünk belőle levest, megsüthetjük önmagában is, de jól felhasználhatjuk alapanyagként is.

GM muffin receptHozzávalók: 6-8 db

  • 25 dkg rizsliszt
  • 9 dkg kukoricaliszt
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 5 g gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál édesítő (*1:4)
  • 20 dkg sütőtök (már korábban megsütött)
  • 6 dkg margarin (vagy vaj)

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra
  • Az összes alapanyagot jó alaposan turmixoljuk össze, majd tegyük muffin formákba.
  • 180 °C fokon kb. 15 perc alatt süssük meg.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egész tésztában 6 db. készítésekor

1 muffinban
(kb. 120 g)

8 db. készítésekor

1 muffinban
(kb 100 g)

Energia 1896,6 kcal / 7908,8 kJ 316,1 kcal / 1318,1 kJ 237,1 kcal / 988,6 kJ
Fehérje 44,3 g 7,4 g 5,5 g
Zsír 44,7 g 7,5 g 5,6 g
  amelyből telített zsírsavak 11,1 g 1,9 g 1,4 g
Szénhidrát 316,8 g 52,8 g 39,6 g
  amelyből cukrok 21,6 g 3,6 g 2,7 g
Rost 13,8 g 2,3 g 1,7 g

A sütőtökös gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,