Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes lángos – klasszikus receptek gluténmentesen

lángos recept gluténmentesenA lángos is egy valódi klasszikus. Reggelire, vagy baráti összejövetelek alkalmával is kitűnő választás. A kisült gluténmentes lángosunkat ízesíthetjük tetszés szerint.

Hozzávalók (4 db gluténmentes lángoshoz)

Elkészítés:
  • A gluténmentes lisztkeveréket, sót, élesztőt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a rizs főzőkrémet és vizet, tésztává gyúrjuk, és legvégül hozzáadjuk az olajat, alaposan beledolgozzuk.
  • Hagyjuk kelni 1 órán keresztül
  • Ha kellően megkelt a lángos-tészta, kézzel gombócokat szakítunk ki a tésztából és
    • vagy enyhén lisztezett szilikon lapon kézzel kilapítjuk
    • vagy enyhén olajos vagy vizes kézzel egyik tenyerünkön formázzuk a másik kezünkkel
  • Majd forró olajban kisütjük.
  • A kész lángosokat helyezzük papírtörlőre, amely a felesleges olajat magába szívja.

TIPP: A lángost fogyaszthatjuk fokhagymás tejföllel, vagy tejmentes változat esetén rizs főzőkrém egy csipet só és fokhagyma segítségével kiválthatjuk a tejfölt.

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: haladó
 Tápanyagtartalom 4 db. készítésekor 1 lángosban
Energia 1067,1 kJ 255,9 kcal
Fehérje 1,0 g
Zsír 5,6 g
  amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 48,7 g
  amelyből cukrok 1,0 g
Rost 7,3 g

A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,