Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Banános Nutellás gluténmentes macaron

Touron Georgina a Macaron-sziget blog szerzőjének legújabb receptje:

Figyelem!

Egyes – olcsó – bolti macaron formájú sütemények nem biztos, hogy valóban gluténmentesek is! Mindig olvassuk el az összetevőket, mert lehet, hogy pl. búzaliszttel hígított a tészta és akkor már tiltott a gluténérzékenyeknek!

Ezt a gyorsan elkészíthető gluténmentes macaront már valaki meg is megkóstolta…. a recept végén látható a képen, de hát nem is csoda, hiszen banános-nutellás! Gondoltam hozok nektek egy egyszerűbb macaron receptet, mint az előző. A krém tekintetében pedig ennél könnyebb dolgunk nem is lehetne, úgyhogy elő a nutellával!

Nagyságtól függően kb. 30 db macaronra számíthatsz.

A gyors macaron recept hozzávalói:
gluténmentes macaron

  • 3 tojásfehérje
  • 210 g porcukor
  • 120 g mandulaliszt vagy ledarált mandula
  • 30 g kristálycukor

Elkészítés:

  • A porcukrot és a mandulát keverjük össze, ha kissé darabosnak találjuk jobb átdarálni így egyben őket, hogy biztosan sima felületű macaronokat kapjunk a sütés után.
  • A tojásfehérjét habverővel kezdjük felverni, és közben apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Jó kemény legyen a hab!
  • Hablapáttal keverjük el a színezőt a habbal, ha színes macaront készítünk. Vigyázzunk rá, ne törjük össze!
  • Amint ezzel megvagyunk, adagokban keverjük a habhoz a mandulás-porcukrot, addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk. Töltsük habzsákba, és nyomjuk ki a macaron korongokat.
  • Használjuk szilikon formát vagy szilikonos sütőpapírt.
  • 15 percig hagyjuk pihenni, majd 150 °C fokon alul-felül sütjük 12 percig.

Így fogjuk betölteni!

Töltelék:

  • Nutella kb. 300 g, ízléstől függően
  • 2 banán

Miután megsültek a macaronok, töltsük meg a Nutellával, és a közepére tegyünk egy banánkarikát. Díszíteni is lehet, a fantázia szab csak határt!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30-40 perc

Sütés: 150 °C fokon, alul-felül sütési funkció

Bon appétit!

Tápanyagtartalom az egészben 30 db. esetén
1 db. macaronban (kb. 3,5 dkg)
Energia 3258 kcal / 13586 kJ 109 kcal / 453 kJ
Fehérje 73,4 g 2,4 g
Zsír 110,6 g 3,7 g
  amelyből telített zsírsavak 33,2 g 1,1 g
Szénhidrát 470,3 g 15,7 g
  amelyből cukrok 441,5 14,7 g
Rost 41,9 1,4 g
A gluténmentes macaron recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
macaron recept gluténmentes

Banános-Nutellás gluténmentes macaron

Kategória: , ,

Ad