Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sós töltött bundás gluténmentes bagett kenyér

Bundás kenyér töltött változatban gluténmentes bagettből elkészítve
gluténmentes bagett recept

Hozzávalók: 1 egész gluténmentes bagetthez, 12 szelet (ebből 6 adag töltött bundás bagett lesz).

A bundához, töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 6 vékony szelet gluténmentes sonka (kb. 90 g)
  • 30 g reszelt növényi sajt

Elkészítés:

  • A lisztet és a sót egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és azzal is elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet, és alaposan kidolgozzuk
  • Végül az olajat is beledolgozzuk.
  • Bagett formába tesszük, olajjal lekenjük, és 30 percig kelesztjük
  • 50 °C fokon, majd 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  • A bagettet 12 szeletre vágjuk.
  • Két – két szeletet közé 1 szelet sonkát, és kevés reszelt növényi sajtot teszünk.
  • Tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Gluténmentes bagett

Tápanyagtartalom az egész bagettben 12 szelet esetén

1 szeletben (kb. 42 g)

Energia 1019 kcal / 4249 kJ 85 kcal / 354 kJ
Fehérje 7,7 g 0,6 g
Zsír 21,2 g 1,8 g
  amelyből telített zsírsavak 2,7 g 0,2 g
Szénhidrát 191,0 g 15,9 g
  amelyből cukrok 13,0 g 1,1 g
Rost 24,4 g 2,0 g

Gluténmentes bagett töltelékkel együtt

Tápanyagtartalom az egészben 6 adag esetén 1 adagban

(2 szelet, kb. 120 g)

Energia 1333 kcal / 5571 kJ 222 kcal / 928 kJ
Fehérje 32,0 g 5,3 g
Zsír 41,3 g 6,9 g
  amelyből telített zsírsavak 13,6 g 2,3 g
Szénhidrát 199,4 g 33,2 g
  amelyből cukrok 13,2 g 2,2 g
Rost 24,4 g 4,1 g
A töltött, bundás gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
gluténmentes bundás töltött bagett recept

gluténmentes bundás töltött bagett

Kategória: ,