Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Túrós rétes mazsolával gluténmentesen

Rétest készíteni még hagyományos változatban sem könnyű. Vékony és szakadós a tészta. Egy trükkel könnyen készíthetünk magunknak gluténmentes túrós rétest. Használjunk hozzá készen kapható rizslapot! A rétest csomagolhatjuk uzsonnára, tízóraira is!

gluténmentes túrós rétes receptHozzávalók: 6 darabhoz

Elkészítés:

  • Kikeverjük a túrós tölteléket (túró, mazsola, rizs főzőkrém, édesítő)
  • A rizslapot vízbe áztatjuk, hogy kissé megpuhuljon.
  • Megtöltjük a töltelékkel, két szélét behajtjuk, és feltekerjük, vagy csak mind a négy szélét behajtjuk. A tetejét vékonyan olajjal bekenjük.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük (a sütőpapírt is nagyon vékonyan olajjal bekenhetjük)
  • A felvert tojással lekenjük a réteseket, és kb. 20-25 perc alatt 180 °C fokon megsütjük.

TIPP: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes túró is!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 db. esetén
1 rétesben (kb. 10 – 12 dkg / db)
Energia 893 kcal / 3741 kJ 149 kcal / 623 kJ
Fehérje 56,8 g 9,5 g
Zsír 37,7 g 6,3 g
  amelyből telített zsírsavak 20,6 g 3,4 g
Szénhidrát 75,5 g 12,6 g
  amelyből cukrok 44,1 g 7,4 g
Rost 1,8 g 0,3 g
A gluténmentes túrós rétes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
gluténmentes túrós rétes recept

gluténmentes túrós rétes recept

Kategória: , ,