Csokoládéfelfújt
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 1,5 evőkanál cukor
- 5 dkg * vaj
- 1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
- 1 db egész tojás (M-es méretű)
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor/darált mandula
- * vaj és cukrozatlan kakaó a szufléformák kikenéséhez
Elkészítés:
Kivajazunk 2 db szufléformát és kakaóporral körbeszórjuk.
Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra.
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és kevergetjük, míg a csoki is teljesen megolvad.
Az egész tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a plusz 1 tojássárgájával együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.
Ehhez hozzáadjuk az Amarettot, és 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport vagy darált mandulát, majd az olvasztott csokoládét is vékony sugárban belecsorgatjuk.
Elkeverjük és végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is vigyázva arra, hogy a hab ne essen össze.
Az előkészített szufléformákba adagoljuk, úgy, hogy kb. a 3/4-éig érjen a massza, majd sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: közepes
Alkoholtartalma miatt gyermekek részére nem ajánlott.
* Együttes cöliákia és laktózintolerancia esetén készíthető laktózmentes vajjal is
- Recept címke: 30 perc alatt cukor gluténmentes étcsokoládé madula likőr mandula tojás vaj