Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csokoládéfelfújt

csokoládéfelfújt, gluténmentes édességHozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 5 dkg * vaj
  • 1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
  • 1 db egész tojás (M-es méretű)
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor/darált mandula
  • * vaj és cukrozatlan kakaó a szufléformák kikenéséhez

Elkészítés:
Kivajazunk 2 db szufléformát és kakaóporral körbeszórjuk.
Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra.
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és kevergetjük, míg a csoki is teljesen megolvad.
Az egész tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a plusz 1 tojássárgájával együtt egy tálba tesszük.  Hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.
Ehhez hozzáadjuk az Amarettot, és 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport vagy darált mandulát, majd az olvasztott csokoládét is vékony sugárban belecsorgatjuk.
Elkeverjük és végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is vigyázva arra, hogy a hab ne essen össze.
Az előkészített szufléformákba adagoljuk, úgy, hogy kb. a 3/4-éig érjen a massza, majd sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük.

Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: közepes

Alkoholtartalma miatt gyermekek részére nem ajánlott.

* Együttes cöliákia és laktózintolerancia esetén készíthető laktózmentes vajjal is

Kategória: ,