Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Narancsos forró csoki vaníliás habbal – gyors recept

narancsos forró csoki vaníliás habbal gluténmentes receptHozzávalók 2 adaghoz:

  • 3 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 100 g gluténmentes étcsokoládé
  • fél narancs héja

A tetejére:

  • 1 dl habtejszín felverve
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • darált sótlan pörkölt mogyoró

Elkészítés:

  • A tejet és a vizet egy kis lábasba öntjük, a narancsot óvatosan, hogy a fehér részt ne nagyon érintsük, meghámozzuk.
  • A narancshéj darabokat beletesszük a lábasba és feltesszük forrni.
  • Ha felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről és állni hagyjuk 10 percig, majd kiszedjük belőle a narancshéj darabokat és beletördeljük az étcsokoládét.
  • Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony lángon még kb. 5 percig kevergetjük, majd bögrékbe, vastag falú poharakba öntjük.
  • A vaníliarúd kikapart magjait elkeverjük a felvert tejszínhabban és ezt a vaníliás habot az ital tetejére adagoljuk.
  • Mielőtt rákanalazzuk a habot, érdemes kicsit átkeverni az italt!
  • Megszórjuk darált sótlan mogyoróval és így tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Amennyiben a forró csoki receptünk elkészítése során laktózmentes tejet és tejszínt használnak gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is egyaránt fogyaszthatják!

Kategória: , ,