Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fokhagymás szeletek

fokhagymas-szeletekHozzávalók:

  • 7-8 szelet sertéskaraj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 dl olívaolaj

Elkészítés:

  • A fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket kisebb darabokra vágjuk.
  • A hússzeleteket kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk.
  • Lábasban melegíteni kezdjük az olívaolajat, majd belerakjuk a hússzeleteket, megsózzuk és közepes lángon fehéredésig sütjük mindkét oldalukat.
  • Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, beleszórjuk a lábasba a fokhagymagerezdeket és fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
  • Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet. Ha megpuhult a hús, levesszük a fedőt és még kb. 20 percig sütjük.
  • Krumplipürével tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: ,