Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mexikói csirkés gluténmentes egytálétel

Mexikói gluténmentes egytálételKezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak vele: egyszerű, finom, laktató.
Ha eddig még nem próbálta, most itt az ideje!

Hozzávalók kb. 4 nagy adaghoz:

  • 1,2 kg csirkemell filé
  • sült csirke fűszersó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db konzerv kukorica
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 2 dl csirkehús alaplé (ha leveskockából készítjük, figyeljünk arra, hogy gluténmentes legyen)
  • 2 dl fehérbor

Elkészítés:

  • A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk.
  • A csirkemellet megmossuk és kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig sütjük, meg-megforgatva.
  • Ha kifehéredett, megszórjuk a fűszersóval és pár percig sütjük.
  • Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, a kaliforniai paprikát, összeforgatjuk és felöntjük az alaplével és fehérborral és enyhén sózzuk-borsozzuk.
  • Kb. 15 percig főzzük közepes lángon, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát és további 10 percig főzzük.

Elkészítési idő: 1 óra

Mexikói csirkés gluténmentes egytálétel nem csak gluténérzékenyeknek!

Jó étvágyat kívánunk!

Kategória: ,