Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel

birsalma golyók recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel bővült.

Ha tél, akkor itt az ideje a birsalma evésének. Imádom a birsalmát, mikrohullámú sütőben sülve, birsalmasajtként, illetve ebben a desszertben is. A birsalmához óvatosan adjunk őrölt szegfűszeget, fahéjat. Fantasztikusan illik ehhez a téli gyümölcshöz. Mivel bőven benne vagyunk a télben, a dióliszt alkalmas a golyók összetapasztására és az ízek kiemelésére is.

Hozzávalók (16 db golyó):

  • 1 db birsalma (megsülve nekem 380 g lett)
  • 40 g Malea Maroslele Aranya dióliszt
  • 40 g gluténmentes zabpehely
  • 3 evőkanál méz (vegyes virágméz)
  • 30 ml víz
  • csipet só
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg

A gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel elkészítése:

  • A birsalmát alaposan mossuk meg, és tegyük egy tányérra.
  • Helyezzük mikrohullámú sütőbe, maximális fokozaton (nálam 900 W) 10 perc alatt süssük készre.
  • Mérjük ki egy tálba a száraz hozzávalókat.
  • Közben megsült a birsalma.
  • Vágjuk össze óvatosan.
  • Tegyük egy aprító gépbe.
  • Adjuk hozzá a mézet és a vizet is.
  • Pár másodperc alatt turmixoljuk le.
  • A tálba a száraz összetevőkre szedjük ki az összeturmixolt birsalmát.
  • Kezünk segítségével alaposan keverjük össze az egészet.
  • Formáljunk kis golyókat a masszából.
  • Tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes birsalma golyók recept

gluténmentes birsalma golyók recept

Kategória: , , ,