Gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel bővült.
Ha tél, akkor itt az ideje a birsalma evésének. Imádom a birsalmát, mikrohullámú sütőben sülve, birsalmasajtként, illetve ebben a desszertben is. A birsalmához óvatosan adjunk őrölt szegfűszeget, fahéjat. Fantasztikusan illik ehhez a téli gyümölcshöz. Mivel bőven benne vagyunk a télben, a dióliszt alkalmas a golyók összetapasztására és az ízek kiemelésére is.
Hozzávalók (16 db golyó):
- 1 db birsalma (megsülve nekem 380 g lett)
- 40 g Malea Maroslele Aranya dióliszt
- 40 g gluténmentes zabpehely
- 3 evőkanál méz (vegyes virágméz)
- 30 ml víz
- csipet só
- csipet őrölt fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
A gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel elkészítése:
- A birsalmát alaposan mossuk meg, és tegyük egy tányérra.
- Helyezzük mikrohullámú sütőbe, maximális fokozaton (nálam 900 W) 10 perc alatt süssük készre.
- Mérjük ki egy tálba a száraz hozzávalókat.
- Közben megsült a birsalma.
- Vágjuk össze óvatosan.
- Tegyük egy aprító gépbe.
- Adjuk hozzá a mézet és a vizet is.
- Pár másodperc alatt turmixoljuk le.
- A tálba a száraz összetevőkre szedjük ki az összeturmixolt birsalmát.
- Kezünk segítségével alaposan keverjük össze az egészet.
- Formáljunk kis golyókat a masszából.
- Tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes birsalma golyók, dióliszttel tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma dióliszt gluténmentes zabpehely ivóvíz méz őrölt fahéj só szegfűszeg