Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes roppanós szedres desszert

desszert recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes roppanós szedres desszert recepttel bővült.

Ez a pohárdesszert most a világ legkönnyebben elkészíthető desszertje lett. Több textúra jelenik meg, még több ízzel. Most csak negyedannyi édesítőt adtam hozzá, vigyáztam arra is, hogy a növényi joghurt és a hozzá választott granola is hozzáadott cukor nélküli. Elbűvölő a desszert, már a látványa is eteti magát.

Hozzávalók (3 nagy adag pohár, vagy 6 közepes méretű pohár):

  • 250 g AvenaGofit meggyes-almás granola, hozzáadott cukor nélkül
  • 200 ml növényi tejszínalternatíva
  • 1 evőkanál 1:4 negyedannyi édesítőszer, „porcukorrá őrölve”
  • 1 csomag gluténmentes habfixáló
  • 200 ml növényi joghurt helyettesítő, cukor nélküli
  • 350 g fagyasztott szeder
  • 50 ml víz
  • 2 evőkanál 1:4 negyedannyi édesítőszer
  • fél bio citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1,5 teáskanál It’s us Naturbit útifűmaghéj őrlemény

A gluténmentes roppanós szedres desszert elkészítése:

  • A szederhez (most fagyasztott) reszeljük hozzá a bio citrom felét.
  • Mérjük hozzá a vizet, édesítőt, és a csipet sót.
  • Kezdjük el forralni.
  • Majd óvatosan keverjük el benne az útifűmaghéj őrleményt.
  • Tegyük félre, kicsit hűlni fog, és meg fog kocsonyásodni kissé.
  • A lehűtött növényi tejszínhab alternatívát kezdjük el felverni.
  • Amikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a por formájú negyedannyi édesítőt, és a habfixálót is.
  • Verjük kemény habbá.
  • Öntsük hozzá apránként, kevergetés mellett a növényi joghurtot.
  • Óvatosan, de alaposan keverjük össze az egészet.
  • A poharak aljára halmozzunk granolát.
  • Erre halmozzunk vegán joghurtos-tejszínes krémet.
  • Mehet rá a kissé megkötött szederzselé.
  • Ezt a folyamatot ismételjük meg.
  • A tetejére tehetünk egész szedret is.
  • Ha igazán roppanósan szeretnénk enni, fogyasszuk azonnal.
  • Kis pihentetés után, enyhén meg fog puhulni a granola.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes roppanós szedres desszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes desszert recept

gluténmentes roppanós szedres desszert

Kategória: , , , ,