Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Almás korongok – gluténmentes süti Tünditől

Vezendi Tünde volt olyan kedves és osztotta meg velünk egyik kedvenc almás gluténmentes sütemény receptjét. Gyors, olcsó, egyszerű és gluténmentes,

almás fahéjas gluténmentes sütiHozzávalók: 30 darabhoz

  • 1,5 kg alma
  • 20-30 dkg kukoricaliszt
  • 15-20 dkg cukor
  • 3 mokkáskanál fahéj
  • 2 dl víz
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • a megmosott almát vékonyan meghámozzuk és lereszeljük (a levét nem kell kinyomni)
  • gyúrjuk össze a hozzávalókat
  • kézzel formázzunk belőle kis golyókat, majd lapítsuk őket korong alakúra
  • forró olajban süssük ki.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

TIPP: Tudta?  Az alma tisztítási vesztesége kb. 10 – 15 %

Tápanyagtartalom az egészben 30 darab esetén
1 db almás korongban
Energia 1967 kcal / 8222 kJ 65 kcal / 272 kJ
Fehérje 17,9 g 0,6 g
Zsír 42,1 g 1,4 g
  amelyből telített zsírsavak 4,4 g 0,1 g
Szénhidrát 366,3 g 12,2 g
  amelyből cukrok 168,4 g 5,6 g
Rost 17,0 g 0,6 g

A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,