Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes meggyes fagyi

meggyes fagyi recept gluténmentesen

Sokan előszeretettel fogyasztják nyáron, főleg a nagy melegben a gyümölcsfagyikat. Mi most meggyből készült krémes finomságot hoztunk nektek.

Hozzávalók (6-8 gombóchoz):

  • 25 dkg fagyasztott magozott meggy
  • 1 dl növényi “tejszín” (pl. rizs főzőkrém)
  • 5 dkg növényi mascarpone jellegű krém
  • ízlés szerint édesítö
  • + kb. 10 dkg magozott meggy (kiolvasztva – vagy frissen)

A gluténmentes meggyes fagyi elkészítése:

  • Az összes alapanyagot egy turmixba (legyen bitang erős), vagy aprítógépbe tesszük és pépesítjük.
  • Majd hozzákeverjük a 10 dkg egész meggy szemeket (amit előzőleg kiolvasztottunk), elkeverjük benne.
  • Betesszük a fagyasztóba kb. 6 órára, és 30 percenként keverünk rajta egyet.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 20 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 gombóc készítésekor
1 gombóc meggyes fagyiban
8 gombóc készítésekor
1 gombóc meggyes fagyiban
Energia 2755 kJ / 656 kcal 458 kJ /109 kcal 344 kJ / 82 kcal
Zsír 42,5 g 7,1 g 5,3 g
  amelyből telített zsírsavak 39,5 g 6,6 g 4,9 g
Szénhidrát 56,9 g 9,5 g 7,1 g
  amelyből cukrok 73,9 g 12,3 g 9,2 g
Rost 5,6 g 0,9 g 0,7 g
Fehérje 6,7 g 1,1 g 0,8 g
0,59 g 0,10 g 0,07 

Az gluténmentes meggyes fagyi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,