Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes sós aprósütemény – tejmentes

Sós – magos kockák

Ki ne emlékezne gyerekkorából a sós magos kissé töményebb ropogtatnivalóra. Mi most elkészítettünk ennek mentes változatát és nagyon finom lett. A mai gluténmentes sósaprósütemény receptünk tejmentes is, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is nyugodtan elkészíthetik, megkóstolhatják!

sós gluténmentes aprósüteményHozzávalók: 25 db.

Tetejére:

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a margarin és „joghurtot” Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és kigyúrjuk a tésztát
  • Szilikonlapon kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vasagságúra
  • Felkockázzuk, és sütőpapíros tepsire tesszük.
  • Tetejét megkenjük a vízzel elkevert ketchuppel, és megszórjuk magokkal.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 1 darabban
Energia 7479 kJ / 1785 kcal 298 kJ / 71 kcal
Zsír 47,7 g 1,9 g
  amelyből telített zsírsavak 6,9 g 0,3 g
Szénhidrát 276,1 g 11,0 g
  amelyből cukrok 8,9 g 0,4 g
Rost 15,8 g 0,7 g
Fehérje 51,1 g 2,0 g
20,9 g 0,84 g

A gluténmentes sós aprósütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sós süti

Vendégváró gluténmentes aprósütemény – tej- és gluténmentes változatban elkészítve.

Kategória: ,