Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Répatorta – gluténmentes recept

gluténmentes répatorta receptHozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 1 db M-es méretű tojás
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 70 ml napraforgóolaj
  • 15 dkg reszelt sárgarépa
  • 5 dkg dióbél felaprítva
  • 5 dkg darált dió
  • 4 dkg rizsliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor (gluténmentes)
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

A répatorta tetejére:

  • 1 kisebb narancs reszelt héja
  • 10 dkg mascarpone
  • 2,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál darált dió

A forma kikenéséhez:

  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • 1-2 evőkanál rizsliszt

Elkészítés:

  • A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a reszelt sárgarépát és összekeverjük.
  • Egy másik tálban összekeverjük a darált diót, a rizslisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aprított diót is és összekeverjük.
  • Az így kapott masszát egy 18 cm átmérőjű kókuszzsírral kikent és rizsliszttel körbeszórt tortaformába egyengetjük és 180 °C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • A répatortát hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a narancshéjjal és rákenjük a torta tetejére.
  • Megszórjuk darált dióval és szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc + hűlési idő

Nehézségi szint: könnyű

Kategória: , ,