Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Omlett muffin – gluténmentes reggeli recept Vicától

Vica letesztelte rovatunk háziasszonya, most egy ötletes gluténmentes reggeli receptet osztott meg velünk:

Mostanában nálunk úgy fogy a tojás, mint az ivóvíz. A rántotta-tükörtojás-kemény tojás trión túlmenően igyekszem másféle opciókat is kipróbálni, hogy azért az unalomba már ne csapjon át. Legutóbb a Pinterestet bújtam (mint mostanában oly sokszor az esküvő miatt) és ott futottam bele egy igazán látványos megoldásba, amihez sajnos receptet nem találtam, de a kép alapján kikísérleteztem.

gluténmentes omlett muffin receptHozzávalók:

  • 6 közepes méretű (M-es) tojás
  • bors
  • 12 szelet sonka (én kicsit füstösebbet választottam)
  • koktél paradicsom
  • uborka
  • mozzarella sajt
  • kalifornia paprika

Elkészítés:

  • A tojásokat verjük fel, sózzuk és borsozzuk. A muffin sütő-formámat használtam és kibélelgettem a szeletelt sonkákkal. Az „extra” hozzávalókat, mint a sajt és a zöldségek apróra szeleteltem és megtöltöttem a sonka batyukat velük.
  • A töltött batyukat felöntöttem a felvert tojással és előmelegített sütőben 180 °C fokon 15 perc alatt készre sütöttem. Nekem picit kifolyt a tojás a sonkákból és az jól odatapadt a formához, szóval erre érdemes odafigyelni, mert a mosogatás utána nem volt üdítő élmény.
  • Nekem személy szerint a mozzarellás lett a kedvencem, mert az nagyon krémes lett 🙂
Tápanyagtartalom az egészben 6 adag esetén
1 db. Omlettben
12 adag esetén
1 db. Omlettben
Energia 3424 kJ / 819 kcal 570 kJ /136 kcal 285 kJ / 68 kcal
Zsír 51,8 g 8,6 g 4,3 g
  amelyből telített zsírsavak 22,8 g 3,8 g 1,9 g
Szénhidrát 5,2 g 0,8 g 0,4 g
  amelyből cukrok 3,7 g 0,2 g 0,3g
Rost 0 g 0 g 0 g
Fehérje 77,0 g 12,8 g 6,4 g
5,91 g 0,98 0,49 g

A omlett muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,