Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes fánk recept – ismét egy klasszikus

Finom, elsősorban farsangi időszakban kelendő tésztasütemény, gömbölyű alakban, s töltelékkel vagy a nélkül; némely vidékesen siska, másutt pampuska. Készítsünk gluténmentes fánkot!

gluténmentes fánk receptHozzávalók: 7 db

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálba tesszük, és jó alaposan összedolgozzuk
  • 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • Majd forró olajban kisütjük.
  • Háztartási papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat a fánkokról.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 90 perc

Tipp: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható például Rama laktózmentes, csökkentett zsírtartalmú margarin.

Tápanyagtartalom az egészben 7 db. esetén
1 db. gluténmentes fánkban
Energia 1475 kcal / 6151 kJ 211 kcal / 878 kJ
Fehérje 18,6 g 2,7 g
Zsír 41,6 g 5,9 g
  amelyből telített zsírsavak 9,3 g 1,3 g
Szénhidrát 246,9 g 35,3 g
  amelyből cukrok 13,9 g 2,0 g
Rost 19,8 g 2,8 g

A gluténmentes fánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fánk recept | fánk gluténmentesen

gluténmentes fánk

Kategória: , ,