Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hajdinakása túróval – gluténmentes reggeli 5 perc alatt

Ne felejtsünk el reggelizni! Kezdjük a napot jó minőségű fehérjével és lassan felszívódó szénhidráttal. Készítsünk hajdinakását 5 perc alatt!

gluténmentes reggeli hajdinakásaHozzávalók 1 főre:

  • 40 g hajdinapehely
  • 1 teáskanál * 4:1 édesítőszer
  • 80 g zsírszegény krémtúró
  • 5 g holland gluténmentes kakaópor
  • 5 g chia mag (aztékzsálya mag)
  • 1 teáskanál szeletelt mandula (kb. 3 g)
  • 1 teáskanál kókuszchips (kb. 3 g)
  • 1 teáskanál tökmag (kb. 3 g)

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • A hajdinát tegyük egy müzlis tálba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az édesítőt (elhagyható), majd tegyük a mikróba fél percre, hogy felszívja a vizet.
    Keverjük hozzá a kakaóport. (Ha túl sűrű, adjunk hozzá kevés vizet még és tegyük ismét a mikróba. Így gyorsabban megszívja magát.)
  • Adjuk hozzá a túrót, majd keverjük simára. Tetejét szórjuk meg ízlés szerint olajos magvakkal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 344,7 kcal /1440,7 kJ
Fehérje 24,2 g
Zsír 11,8 g
Telített zsírsav 5,4 g
Szénhidrát 33,1 g
Ebből cukor 3,3 g
Élelmi rost 6,4 g

A gluténmentes reggeli receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,