Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Zabpelyhes tojáslepény – alaprecept – gyors reggeliötlet

Elfogyott a gluténmentes kenyér otthon de nincs időnk már sütni? Készítsünk villámgyors lepényeket! Ízesítsük ízlés szerint zöldfűszerekkel, tálaljunk mellé friss zöldségeket és kész is a teljesértékű reggelink!

Zabpelyhes tojáslepény gluténmentes reggeliHozzávalók 2 főre (6 db-hoz):

  • 80 g gluténmentes zabpehely
  • 4 közepes méretű (M-es)  tojás
  • 4 szelet sovány csirkemell-sonka
  • 1 teáskanál olaj
  • bors
  • szárított vagy friss petrezselyem

Elkészítés:

  • A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd villával verjük fel. Ízesítsük sóval, borssal és 1 marék friss, vagy 1-2 evőkanál szárított petrezselyemmel, végül keverjük hozzá a felkockázott sonkát és a zabpelyhet és jól keverjük át.
  • Melegítsük fel a palacsintasütőt, vékonyan ecset segítségével kenjük ki az olajjal, majd kanállal adagoljunk tésztákat a sütőre és egyengessük el úgy, hogy kb. tenyérnyi méretű korongokat kapjunk. Kb. 2 percig süssük az egyik oldalát, majd, ha már lapáttal jól átfordítható, süssük meg a másik oldalát is.
  • Friss zöldségekkel tálaljuk.

Tipp: ez egy alap recept, ízlésünk szerint variálhatjuk gombával, sajttal, sonkával esetleg zöldségekkel is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 114,1 kcal /477,1 kJ
Fehérje 5,6 g
Zsír 6,1 g
Telített zsírsav 1,2 g
Szénhidrát 8,4 g
Ebből cukor 0,4 g
Élelmi rost 1,2 g

A gyors gluténmentes reggeli receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,

Ad