Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtpuffancs recept

gluténmentes sajtpuffancs recept vendégváró süteményHozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • 12 dkg natúr krémsajt
    12 dkg puha vaj
    1 mokkáskanál só
    16 dkg rizsliszt

A tetejére:

  • 1 db tojás a lekenéshez
  • 10-15 dkg gouda sajt

Elkészítés:

  • A puha vajat és a krémsajtot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a rizslisztet és elkeverjük benne. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára.
  • Közben a sajtból kb. 20 db 1 x 1 cm-es kockát vágunk, a többit lereszeljük.
  • Rizslisztes kézzel diónyi (vagy kisebb) darabokat tépünk a masszából, kicsit kilapítjuk a tenyerünkben, egy darabka sajtot teszünk a közepébe, majd összecsippentjük a széleket és gombócot formázunk belőle.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis, falatnyi gombócokat és tojással kenjük le a tetejüket.
  • Megszórjuk reszelt sajttal és sütőbe toljuk és süstjük 175 °C-on  20-25 percet.
  • Ha megpirult a sajt a tetején, elzárhatjuk a sütőt.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés

Nehézségi fok: könnyű

TIPPEK: laktózérzékenyeknek!

 

Kategória: ,