Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sajtos rúd – sós süti recept gluténmentesen

gluténmentes sajtos rúd klasszikusok gluténmentesenHozzávalók kb. 2 tepsi sajtos rúdhoz:

  • 25 dkg puha *vaj
  • 25 dkg *tehéntúró
  • néhány csipet só
  • 27 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 5-10 dkg reszelt *sajt

Elkészítés:

  • A puha vajat, a túrót, a Schär Mix B gluténmentes lisztet és néhány csipet sót egy tálba mérjük és kézzel összegyúrjuk.(Ha kicsit ragad, nem gond.)
  • Tegyük hűtőbe kb. 1 órára. Ha letelt az idő, elővesszük a hűtőből és két-három részre osztjuk.
    A darabokat kézzel kicsit átgyúrjuk és enyhén lisztezett (Schär gluténmentes liszttel megszórt) gyúrólapon kb. fél cm vékonyra nyújtjuk.
  • Lekenjük az elhabart tojással és reszelt sajttal szórjuk meg.
  • Csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  • Ugyanígy járunk el a maradék tésztával, majd ha az összessel elkészültünk, 180 °C fokos sütőbe toljuk és kb. 20-22 percig sütjük, míg szépen megpirul a sajt is.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés

Nehézségi szint: kezdő

Recptünket készíthetjük laktózmentes vajjal, túróval és sajttal is, ha a cöliáka mellett laktóz-intolerancia is fennáll.

Kategória: ,