Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Banános túrópalacsinta – 30 perces recept

Banános gluténmentes palacsinta. TúrópalacsintaHozzávalók 10-12 db palacsintához

  • 2 db M-es méretű tojás
  • 160 ml * tej
  • 10 dkg * túró
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 13 dkg rizsliszt
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 db banán
  • mirelit málna kiolvasztva
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A tojásokat alaposan megmossuk, egyesével felütjük, majd kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kimért tejet, a villával áttört túrót és összekeverjük.
  • Belekeverjük az apró kockákra vágott banánt is, majd végül a rizsliszttel elkevert sütőport. (Ha málnát is keverünk hozzá, még finomabb lesz. Ebben az esetben a kiolvasztott málnát csepegtessük le és úgy keverjük hozzá.)
  • Pár csepp étolajat felhevítünk és egyenletesen eloszlatunk egy serpenyőben, majd kisebb merőkanálnyi adagonként kisütjük a palacsintát.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: könnyű

Cöliákiához társult laktózérzékenység esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is!

Kategória: , ,