Gluténmentes sütőtökbundás csirkemellfilék
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sütőtökbundás csirkemellfilékkel bővült.
Végérvényesen itt az ősz. Már mindenhol lehet vásárolni sütőtököt. A bepácolt sósabb mellek és a tök édeskés, fűszeres íze, mi kell még más a finom ebédhez? Ismét csőben sütöttem meg a húsokat, kevés olajjal. Igazán őszi finomság született belőle, mely hamar készen van. Míg a húsok sülnek, egy gyors köretet is össze tudunk rakni.
Hozzávalók (6 főre):
- 500 g csirkemell filé (szeletek)
- 2 evőkanál sültcsirke fűszersó
Bundához:
- 200 g sütőtök
- 3 db egész tojás
- 150 g Avena GoFit gluténmentes zabpehelyliszt
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál só
Sütéshez:
- 3-4 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes sütőtökbundás csirkemell filék elkészítése:
- A csirkemellet filét szeleteljük fel.
- Szórjuk meg fűszersóval.
- Alaposan dörzsöljük be a sót a húsba.
- Amíg pácolódik, készítsük el a bundát.
- Kis reszelőlyukon reszeljük le a sütőtököt.
- A levét ne facsarjuk ki.
- Üssük bele a tojásokat.
- Keverjük el így alaposan.
- Adjuk hozzá a fűszereket és a sót is.
- Szórjuk bele a zabpehelylisztet.
- Kissé ragacsos állagú lesz a bunda.
- Ebbe forgassuk bele a mellszeleteket.
- Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntsünk 2 evőkanálnyi olajat.
- Erre tegyük rá a bundás húsokat.
- A húsokat a maradék olajjal vékonyan locsoljuk meg.
- Előmelegített 180 C-os sütőben, grill funkción süssük készre kb. 30-35 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 60 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sütőtökbundás csirkemellfilék tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors csirkemell étolaj fő gluténmentes zabpehelyliszt rántott hús só sültcsire fűszerkeverék sütőtök szerecsendió tojás