Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes trópusi zabpelyhes gluténmentes sütemény

sütemény recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény recepttel bővült.

Végre eljött a nyár, vagyis legalább a nyár előszele. Ha már nyár, akkor ideje hozzányúlni a friss ananászhoz, kókuszhoz és kókusztejhez. Maradt még pár szem koktélcseresznyém is. Így született meg ez az igazán finom, nyári desszert. Nem mellesleg sok-sok zabpehely és kókuszreszelék található a desszertben.

Hozzávalók (8 adag):

  • 250 ml kókusztej (cukrozatlan)
  • 50 ml kókuszital
  • 4 db egész tojás
  • 120 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 250 g Avena GoFit gluténmentes zabpehely
  • 150 g kókuszreszelék

Tetejére:

  • 100 g friss ananász
  • 12 szem koktélcseresznye

A gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény elkészítése:

  • A tojásokat a kókusztejjel és a cukrokkal, sóval alaposan verjük fel.
  • Öntsük hozzá a kókuszitalt is.
  • Ismét habosítunk rajta újra.
  • Mérjük hozzá a zabpelyhet és a kókuszreszeléket is. 
  • Keverjük el az összes hozzávalót.
  • Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  • Öntsük bele a masszát.
  • Tetejére vágjuk rá az ananászt, majd tűzdeljük bele a koktélcseresznyét is.
  • Előmelegített, 170 °C fokos sütőben süssük készre kb. 17 perc alatt.
  • Amikor már kezd a tészta oldala aranybarnára váltani, már készen is van a sütemény.
  • Kihűtve szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sütemény recept

gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény

Kategória: , , ,