Gluténmentes túrógombóc – 25 perc
Hozzávalók 2-3 gluténmentes túrógombóc elkészítéséhez:
- 15 dkg kukoricadara
- 2,5 dl víz
- 1 evőkanál vaj
- 15 dkg * túró
A prézlihez:
- 2 evőkanál * vaj
- 5-6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
- tejföl
- porcukor
Elkészítés:
- A kukoricadarát egy jénai edénybe mérjük, ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a vajat, lefedjük és mikrohullámú sütőbe tesszük 5-6 percre.
- Ha kész, levesszük a fedelét, kicsit átkeverjük és pár percig hűlni hagyjuk.
- Ha már nem forró, hozzáadjuk a túrót, összegyúrjuk és nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.
- A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rászórjuk a gluténmentes zsemlemorzsát és fakanállal morzsásra kevergetjük.
- A gombócokat megforgatjuk a vajas prézliben és tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
TIPP: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használjon laktózmentes tejtermékeket!
Gluténmentes ételreceptjeink gyűjteményét hetente frissítjük.
A gluténmentes ételeket nem csak gluténérzékenyek fogyaszthatják 🙂
- Recept címke: 30 perc alatt gluténmentes zsemlemorzsa gombóc kukoricadara porcukor tejföl túró túrógombóc vaj