Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes túrógombóc – 25 perc

Gluténmentes túrógombócHozzávalók 2-3 gluténmentes túrógombóc elkészítéséhez:

  • 15 dkg kukoricadara
  • 2,5 dl víz
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg * túró

A prézlihez:

  • 2 evőkanál * vaj
  • 5-6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés:

  • A kukoricadarát egy jénai edénybe mérjük, ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a vajat, lefedjük és mikrohullámú sütőbe tesszük 5-6 percre.
  • Ha kész, levesszük a fedelét, kicsit átkeverjük és pár percig hűlni hagyjuk.
  • Ha már nem forró, hozzáadjuk a túrót, összegyúrjuk és nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.
  • A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rászórjuk a gluténmentes zsemlemorzsát és fakanállal morzsásra kevergetjük.
  • A gombócokat megforgatjuk a vajas prézliben és tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

TIPP: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használjon laktózmentes tejtermékeket!

Gluténmentes ételreceptjeink gyűjteményét hetente frissítjük.

A gluténmentes ételeket nem csak gluténérzékenyek fogyaszthatják 🙂

Kategória: , ,