Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Grissini – olasz gluténmentes sós pálcika – ropi

olasz grissini gluténmentes ropi receptHozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 40g (4 evőkanál) extra szűz olívaolaj
  • fél mokkáskanál só
  • 50-60 ml víz
  • 1 csapott mokkáskanál sütőpor
  • 160 g Glutenix Alfamix gluténmentes lisztkeverék

Elkészítés:

  • A víz kivételével minden alapanyagot egy tálba mérünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. Közben gyúrjuk a tésztát, és egészen addig adagoljuk a vizet, még szépen össze nem áll a tésztánk.
  • Ha kész, kis darabokat tépünk belőle és 10-15 cm hosszú rudakat formázunk belőle.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 °C fokos sütőben aranybarnára sütjük / szárítjuk. (kb. 20-25 perc).

Tipp: a grissini előétel formájában egy finom mártogatóval, salátákhoz vagy egy pohár bor mellé is kitűnő választás

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkozólag

Egész adag Egy darab
Energia 904 kcal /3770 kJ 60,3 kcal / 251,3 kJ
Fehérje 1,9 g 0,13 g
Zsír 41,6 g 2,8 g
Szénhidrát 120,9 g 8,1 g
Élelmi rost 17,9 g 1,2 g

A grossini gluténmentes sós pálcika recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.

Kategória: ,