Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes Rigó Jancsi

gluténmentes Rigó Jancsi recept. Klasszikus receptek gluténmentesenHozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db M-es méretű tojás kettéválasztva
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő

A krémhez:

  • 6 dl habtejszín
  • 4-6 evőkanál porcukor
  • 15 dkg gluténmentes étcsokoládé

A tetejére:

  • 10-15 dkg gluténmentes étcsokoládé

Összetevők:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadunk 2-3 evőkanál fehérjehabot, beleszórjuk a kakaóport, a keményítőt, alaposan összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet: a csokoládét megolvasztjuk és félretesszük kicsit hűlni.
A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzákeverjük a kissé kihűlt, de még olvadt csokoládét.
A kihűlt tésztát félbevágjuk és az egyik felére ráhalmozzuk a csokis habot, szépen elegyengetjük, majd a tetejére óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd óvatosan szeleteljük.
A sütikockák tetejét olvasztott csokoládéval kenjük meg – ami gyorsan meg is dermed a hűtőből kivett süteményen.

Elkészítési idő: 70 perc + hűtési idő

Nehézségi fok: közepes

Rigó Jancsi receptünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!

Kategória: ,