Gluténmentes Rigó Jancsi
A tésztához:
- 6 db M-es méretű tojás kettéválasztva
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
A krémhez:
- 6 dl habtejszín
- 4-6 evőkanál porcukor
- 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
A tetejére:
- 10-15 dkg gluténmentes étcsokoládé
Összetevők:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadunk 2-3 evőkanál fehérjehabot, beleszórjuk a kakaóport, a keményítőt, alaposan összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet: a csokoládét megolvasztjuk és félretesszük kicsit hűlni.
A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzákeverjük a kissé kihűlt, de még olvadt csokoládét.
A kihűlt tésztát félbevágjuk és az egyik felére ráhalmozzuk a csokis habot, szépen elegyengetjük, majd a tetejére óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd óvatosan szeleteljük.
A sütikockák tetejét olvasztott csokoládéval kenjük meg – ami gyorsan meg is dermed a hűtőből kivett süteményen.
Elkészítési idő: 70 perc + hűtési idő
Nehézségi fok: közepes
Rigó Jancsi receptünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!
- Recept címke: cukor gluténmentes étcsokoládé habtejszín kakaópor kukoricakeményítő tojás