Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mogyorós gluténmentes sütemény lekvárral – Madame Loulou

Egyre több gluténmentes lisztkeverék érhető már el. Ezek egy rész általános lisztkeverék, amelyet sokféle étel elkészítésére fel lehet használni és vannak úgynevezett funkcionális lisztkeverékek (céllisztek) amelyek 1-1 sütemény, piskóta vagy akár kenyér elkészítésére a legalkalmasabbak.
mogyorós gluténmentes sütemény
A Madame Loulou gluténmentes lisztek  is ilyenek, tökéletes  gluténmentes sütemények készíthetőek el az alapkeverékekből néhány további összetevő hozzáadásával.

Mogyorós gluténmentes süteményt készítettünk

mogyorós gluténmentes sütemény receptHozzávalók 12 szelet mogyorós gluténmentes süteményhez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd szilikon sütőformába tesszük.
  • A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük légkeverésen
  • 40-50 perc alatt megsütjük a piskótát.
  • Ha kihűlt, akkor kettévágjuk, és lekvárral megkenjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

* Tejcukorérzékenyek használjanak laktózmentes margarint a recept elkészítésekor!

Tápanyagtartalom
lekvár nélkül
az egészben 12 szelet esetén
1 db mogyorós sütiben
Energia 2 533 kcal /
10 562 kJ
212 kcal /
884 kJ
Fehérje 42,4 g 3,5 g
Zsír 165,2 g 13,8 g
  amelyből telített zsírsavak 24,4 g 2,0 g
Szénhidrát 201,2 g 16,8 g
  amelyből cukrok 120,8 g 10,1 g
Rost 0,3 g 0,1 g

A mogyorós gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,