Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Diós ünnepi pohárkrém – IR barát, gluténmentes villámrecept

Ünnepek alatt is jól jön egy-két jól bevált, gyorsan elkészíthető recept, ezért  készítettünk egy ünnepi pohárkrémet, amit ízlés szerint variálhatunk más alapanyagokkal is! IR barát, gluténmentes receptünket inzulinrezisztenciások is beépíthetik  gluténmentes diétájukba!

Hozzávalók 4 adaghoz:Diós ünnepi gluténmentes pohárkrém

  • 250 g sovány * krémtúró
  • 200 ml * habtejszín
  • 30 g ** 4:1 édesítő vagy más cukorhelyettesítő
  • 80 g dió vagy más olajos mag (pl. kókuszreszelék, szeletelt mandula)
  • 120 g málna (fagyasztott)
  • 2 db lapzselatin

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Mikor félkemény, adjunk hozzá 20 g édesítőt is és így verjük tovább.
  • A fagyasztott málnát egy lábosban rottyantsuk össze 10 g édesítővel.
  • A lapzselatint a csomagoláson található leírás szerint áztassuk be vízbe, majd lábosban melegítsük fel és adjuk hozzá a málnazseléhez. Hagyjuk kissé hűlni.
  • A sovány túrót habosítsuk fel, majd adjuk hozzá fokozatosan a felvert tejszínhabot is.
  • Az összeállításhoz a poharak aljába szórjunk 10-10 g diót, adagoljunk rá a krémből, majd kanalazzuk rá a gyümölcsszószt és rakjuk rá a maradék 10-10 g-nyi diót. Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Nehézségi szint: kezdő

** Tejcukor érzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket a recept elkészítésekor!

Tápanyagtartalom 1 db-ban 4 esetében:

Energia 334 kcal/1396,1 kJ
Fehérje 12,9 g
Zsír 26,7 g
Szénhidrát 8 g
Élelmi rost 2,3 g

A gluténmentes villámreceptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad