Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes sós rúd szezámaggal – klasszikusok

Nem véletlen, hogy sokan szeretik a sós rudakat szezámmaggal. Finom. Gluténmentes sós rudak szezámmagos szórással.

gluténments recept - szezámos túrós sós rúdHozzávalók: kb. 30 kicsi, vagy 15 nagy rúdhoz

  • 400 g Schär Farina gluténmentes lisztkeverék
  • 250 g túró
  • 125 g margarin (vagy vaj)
  • 2 + 1 db közepes méretű (M-es) tojás (1 a kenéshez kell)
  • 70 g Alpro növényi joghurtalternatíva (vagy natúr joghurt)
  • 60 g víz
  • 3 g gluténmentes porélesztő
  • 10 g útifű maghéj
  • kevés rizsliszt
  • szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

  • A porélesztőt kézmeleg vízben feloldjuk, és az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
  • 20 percet pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon átdolgozzuk (kissé ragadós a tészta!)
  • Majd kinyújtjuk 1-1,5 ujjnyi vastagra és felcsíkozzuk.
  • Minden csíkot kissé megtekerünk, sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 °C fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

Tápanyagtartalom az egészben 30 kicsi készítése
1 rúdban
16 nagy készítése
1 rúdban
Energia 2747 kcal / 11455 kJ 91 kcal / 379 kJ 183 kcal / 763 kJ
Fehérje 60,9 g 2,0 g 4,1 g
Zsír 108,1 g 3,6 g 7,2 g
  amelyből telített zsírsavak 32,0 g 1,1 g 2,1 g
Szénhidrát 364,1 g 12,1 g 24,3 g
  amelyből cukrok 17,0 g 0,6 g 1,1 g
Rost 30,4 g 1,0 g 2,0 g

A gluténmentes sós rúd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténments túrós sós rúd recept

sós gluténmentes aprósütemény

Kategória: , ,