Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csirkés-gombás töltött padlizsán gluténmentes egytálétel

A töltött padlizsán egy kitűnő gluténmentes egytálétel.Hozzávalók 4 főre részére:

  • 4 kisebb padlizsán
  • 35 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg gomba (csiperke)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors, só, ízlés szerint
  • 3 evőkanál olaj
  • 12 dkg reszelt gouda sajt
  • 1 tojás

Elkészítés:

  • A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a belsejét kivágjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon és besózzuk.
  • A hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a húst és a padlizsán kivágott részét 1 cm-es darabokra, a gombát vékony szeletekre.
  • Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd beletesszük a húst, és 3-4 percig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a gombát, további 3 percig kevergetjük, majd fűszerezzük (fokhagyma, kakukkfű, só, bors, petrezselyemzöld), és hozzákeverjük a padlizsán belsejét is.
  • További 1 percig pirítjuk és a tűzről levéve hozzákeverjük a sajt felét, és a tojást.
  • A fél padlizsánok belsejét lecsöpögtetjük, és megtöltjük a már elkészített raguval.
  • Megszórjuk a sajt másik felével, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a sajt szép pirosas lesz.

Elkészítési idő: 60-70 perc

Gluténmentes egytálétel receptünk cöliákiás étrendbe is beilleszthető.

Amennyiben a reszelt sajt laktózmentes, abban az esetben laktózérzékenyeknek is ajánljuk a receptünket!

Kategória: