Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gyors, áfonyás-csokis rizses gluténmentes édesség – 30 perc

Gyorsan elkészíthető, kókuszitalos, gluténmentes édesség recept.Hozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 20 dkg rizs
  • 8 dl ALPRO kókuszital
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl * tejszín
  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 25 dkg áfonya

Elkészítés:

  • A rizst  alaposan átöblítjük és a kókuszitallal együtt egy lábasba öntjük.
  • Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és közepes lángon, meg-megkevergetve kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  • Ha megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük benne, hogy a cukor felolvadjon.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
  • Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt (nem kell felverni).
  • Az étcsokoládét megolvasztjuk, az áfonyát megmossuk és lecsepegtetjük.
  • Kisebb poharakban összeállítjuk az édességet – tetszőlegesen váltogatva a rétegeket.
  • Alulra kerülhet áfonya, rá egy réteg rizs, rá olvasztott csokoládé, ismét rizs és így tovább.

Elkészítési idő: kb. 30 perc.

Gluténmentes édesség receptünk beilleszthető cöliákiás betegek diétájába.

* Amennyiben laktózmentes tejszínnel készíti el, a sütit laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Kategória: ,