Paradicsomos sonkás gluténmentes spagetti
Hozzávalók 4 vagy akár 6 fő részére:
- 500 ml 100%-os paradicsomlé
- 250 g gluténmentes spagetti tészta
- 200 g főtt füstölt sonka
- 30 g reszelt Violife növényi sajthelyettesítő (persze készíthetjük reszelt sajttal is)
- 1 db vöröshagyma
- só
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, és az olajon megpirítjuk
- A sonkát feldaraboljuk és hozzáadjuk a hagymához
- Rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a cukormentes paradicsomlével, összefőzzük
- Belekeverjük a sajtalternatívát, pár percig még tovább főzzük
- Kifőzzük a gluténmentes spagettit
- Tányérokra adagoljuk a tésztát, és rákanalazzuk a sonkás, paradicsomos feltétet
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom: | 6 főnek készítve 1 adagban |
4 főnek készítve 1 adagban |
Energia | 1 463,7 kJ / 351,0 kcal | 2 195,5 kJ / 526,5 kcal |
Fehérje | 17,4 g | 26,2 g |
Zsír | 9,0 g | 13,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,4 g | 5,1 g |
Szénhidrát | 47,8 g | 71,6 g |
amelyből cukrok | 2,5 g | 3,7 g |
Rost | 2,8 g | 4,2 g |
A paradicsomos, sonkás gluténmentes spagetti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Dietetikus javaslat: 6 főnek adagolva inzulin rezisztenciában szenvedőknek a szénhidráttartalom megfelel az ebédre ajánlott 45 g – 50 g szénhidrátnak.
- Recept címke: 30 perc alatt gluténmentes egytálétel gluténmentes tészta paradicsomlé reszelt sajt sonka vöröshagyma