Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Paradicsomos sonkás gluténmentes spagetti

gluténmentes sonkás tészaHozzávalók 4 vagy akár 6 fő részére:

  • 500 ml 100%-os paradicsomlé
  • 250 g gluténmentes spagetti tészta
  • 200 g főtt füstölt sonka
  • 30 g reszelt Violife növényi sajthelyettesítő (persze készíthetjük reszelt sajttal is)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, és az olajon megpirítjuk
  • A sonkát feldaraboljuk és hozzáadjuk a hagymához
  • Rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a cukormentes paradicsomlével, összefőzzük
  • Belekeverjük a sajtalternatívát, pár percig még tovább főzzük
  • Kifőzzük a gluténmentes spagettit
  • Tányérokra adagoljuk a tésztát, és rákanalazzuk a sonkás, paradicsomos feltétet

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő:  30 perc

 Tápanyagtartalom: 6 főnek készítve
1 adagban
4 főnek készítve
1 adagban
Energia 1 463,7 kJ / 351,0 kcal 2 195,5 kJ / 526,5 kcal
Fehérje 17,4 g 26,2 g
Zsír 9,0 g 13,5 g
  amelyből telített zsírsavak 3,4 g 5,1 g
Szénhidrát 47,8 g 71,6 g
  amelyből cukrok 2,5 g 3,7 g
Rost 2,8 g 4,2 g

A paradicsomos, sonkás gluténmentes spagetti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Dietetikus javaslat: 6 főnek adagolva inzulin rezisztenciában szenvedőknek a szénhidráttartalom megfelel az ebédre ajánlott 45 g – 50 g szénhidrátnak.

sonkás tészta gluténmentesen - gluténmentes spagettivel

Kategória: , ,