Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Limeos, epres túrótorta – gluténmentes desszert

Limeos, epres túrótorta. Gluténmentes desszert recpet.Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 50 dkg * túró
  • fél dl * tejföl
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg * vaj
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 6 lap zselatin
  • 15 dkg friss eper

Elkészítés:

  • A vajat megolvasztjuk és a tejföllel együtt a túróhoz adjuk és összekeverjük.
    Hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét és a porcukrot és alaposan összekeverjük.
  • A lapzselatint 5 percre kevés hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és egy kis lábasba tesszük, amibe néhány evőkanál vizet engedtünk. Közepes lángon, kevergetjük, amíg fel nem oldódik a zselatin teljesen, ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
  • Ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a túrós keverékhez, összekeverjük és 18 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük.
  • Hűtőbe tesszük 2 órára, majd körbevágjuk és levesszük a tortaforma oldalát.
  • A tetejére friss, megmosott, kicsumázott, feldarabolt epret teszünk és így tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: könnyű

* Gluténérzékenység mellé társult laktózintolerancia esetén készíthetjük laktózmentes tejtermékekkel is!

Gluténmentes desszert receptünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!

 

Kategória: , ,