Gluténmentes kakaós piskóta – Madame Loulou
Folyamatosan nő a gluténmentes lisztkeverékek választéka. Ezek egy része általános lisztkeverék, amelyet sokféle étel elkészítésére fel lehet használni és vannak úgynevezett funkcionális lisztkeverékek (céllisztek) amelyek 1-1 gluténmentes sütemény, piskóta vagy akár kenyér elkészítésére a legalkalmasabbak.
Gluténmentes kakaós piskóta recept
Hozzávalók: 12 szelet gluténmentes piskótához
- 1 cs. (400 g) Madame Loulou kakaós gluténmentes alapkeverék
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 120 g étolaj
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd szilikon formába tesszük.
- A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük légkeverésen
- 40-50 perc alatt megsütjük a piskótát.
- Ha meghűlt, porcukorral megszórjuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 szelet esetén 1 kakaós piskótában |
Energia | 2956 kcal / 12326 kJ | 247 kcal / 1030 kJ |
Fehérje | 44,4 g | 3,7 g |
Zsír | 209,6 g | 17,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 27,7 g | 2,3 g |
Szénhidrát | 201,2 g | 16,8 g |
amelyből cukrok | 112,4 g | 9,4 g |
Rost | 0,3 g | 0,1 g |
A gluténmentes kakaós piskóta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.