Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Gluténmentes kakaós piskóta – Madame Loulou

Folyamatosan nő a gluténmentes lisztkeverékek választéka. Ezek egy része általános lisztkeverék, amelyet sokféle étel elkészítésére fel lehet használni és vannak úgynevezett funkcionális lisztkeverékek (céllisztek) amelyek 1-1 gluténmentes sütemény, piskóta vagy akár kenyér elkészítésére a legalkalmasabbak.

gluténmentes kakaós piskóta

Gluténmentes kakaós piskóta recept

gluténmentes kakaós piskótaHozzávalók: 12 szelet gluténmentes piskótához

  • 1 cs. (400 g) Madame Loulou kakaós gluténmentes alapkeverék
  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 120 g étolaj

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd szilikon formába tesszük.
  • A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük légkeverésen
  • 40-50 perc alatt megsütjük a piskótát.
  • Ha meghűlt, porcukorral megszórjuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő:  60 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 szelet esetén
1 kakaós piskótában
Energia 2956 kcal / 12326 kJ 247 kcal / 1030 kJ
Fehérje 44,4 g 3,7 g
Zsír 209,6 g 17,5 g
  amelyből telített zsírsavak 27,7 g 2,3 g
Szénhidrát 201,2 g 16,8 g
  amelyből cukrok 112,4 g 9,4 g
Rost 0,3 g 0,1 g

A gluténmentes kakaós piskóta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kakaós piskóta recept

gluténmentes kakaós piskóta

Kategória: , ,