Aszalt szilvával töltött, baconbe csavart gombafejek
Amikor nincs időnk, de valami különlegeset, gyorsat és nagyon finomat szeretnénk a vendégeknek vagy csak magunknak, én akkor szoktam ezt az ételt készíteni.
Igazi ínyencség, 40 perc alatt elkészÍthető előkészületekkel együtt, melegen is hidegen ugyan olyan mennyei. Ha ügyesek vagyunk, ugyan abban a tepsiben több legyet is üthetünk egy csapásra.
Direkt nem írtam mennyiséget, én 4 felnőttre kb. 500 g gombát szoktam számolni.
Hozzávalók: 1 adaghoz
- 1 nagy (kb. 23 g) megpucolt gombafej
- 1 db. (kb. 9,5 g) aszalt szilva
- 1 vékony szelet (kb. 14 g) bacon szalonna
Ahány darab gombát szeretnénk készíteni, annyi szem szilvát és szelet bacont készítsünk elő.
Elkészítés:
- A megpucolt gombafejek belsejébe tegyünk egy szem szilvát és tekerjük be bacon szalonnával.
180 °C fokon kb. 30 perc alatt szép ropogósra lehet sütni. - Amikor ezt az ételt készítem, mindig csempészek mellé pár csirke vagy pulyka májat baconbe csavarva, gyönyörűen, egyszerre süthető készre a máj illetve a gombafej.
A májat lehet kis majoránnával fűszerezni, de semmi más fűszer, só nem szükséges egyikre sem.
Köretnek tálalhatunk mellé:
- párolt rizst
- krumpli pürét
- vagy akár baconbe csavart, sajt rudacskákkal töltött krumplit is.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | 1 adag baconba csavart töltött gombában |
Energia | 71 kcal / 297 kJ |
Fehérje | 2,5 g |
Zsír | 3,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,5 g |
Szénhidrát | 6,3 g |
amelyből cukrok | 3,9 g |
Rost | 1,5 g |
A gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bacon gluténmentes party snack gomba szilva