Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Rántott hús gluténmentes panírban

Nem kell drága gluténmentes panírozó keverék ahhoz finom gluténmentes rántott húst, panírozott csirkefalatokat készítsünk. Receptünkben alap gluténmentes hozzávalókkal paníroztunk.

rántott hús gluténmentesenHozzávalók: 4-6 fő részére

  • 1 kg csirkemell filé
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 50 ml rizsital (“rizstej”), de használható normál tej is
  • 5 evőkanál burgonyapehely
  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A csirkemellet megmossuk, majd felszeleteljük.
  • A tojást kikeverjük a sóval és rizstejjel.
  • A csirkét megforgatjuk a burgonyapelyhes kukoricalisztben, majd a tojásban, majd ismét a lisztkeverékben.
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 adag esetén
1 adagban
Energia 1577 kcal/ 6576 kJ 263 kcal / 1097 kJ
Fehérje 266,4 g 44,4 g
Zsír 34,7 g 5,8 g
  amelyből telített zsírsavak 11,0 g 1,8 g
Szénhidrát 39,5 g 6,6 g
  amelyből cukrok 2,9 g 0,5 g
rost 2,4 g 0,4 g

A gluténmentes rántott hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rántott hús recept

rántott csirkefalatok gluténmentes panírban

További gluténmentes panírozási ötletek

Különleges gluténmente panír ötletek. Gluténmentes rántott hús receptek

Különleges gluténmente panír ötletek.

Kategória: ,