Túrós rétes mazsolával gluténmentesen
Rétest készíteni még hagyományos változatban sem könnyű. Vékony és szakadós a tészta. Egy trükkel könnyen készíthetünk magunknak gluténmentes túrós rétest. Használjunk hozzá készen kapható rizslapot! A rétest csomagolhatjuk uzsonnára, tízóraira is!
- 6 db rizslap
- 45 dkg * túró
- 2 marék mazsola
- ízlés szerint édesítőszer
- 2-3 evőkanál ALPRO rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- étolaj a kenéshez
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás a kenéshez
Elkészítés:
- Kikeverjük a túrós tölteléket (túró, mazsola, rizs főzőkrém, édesítő)
- A rizslapot vízbe áztatjuk, hogy kissé megpuhuljon.
- Megtöltjük a töltelékkel, két szélét behajtjuk, és feltekerjük, vagy csak mind a négy szélét behajtjuk. A tetejét vékonyan olajjal bekenjük.
- Sütőpapíros tepsire tesszük (a sütőpapírt is nagyon vékonyan olajjal bekenhetjük)
- A felvert tojással lekenjük a réteseket, és kb. 20-25 perc alatt 180 °C fokon megsütjük.
TIPP: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes túró is!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 db. esetén 1 rétesben (kb. 10 – 12 dkg / db) |
Energia | 893 kcal / 3741 kJ | 149 kcal / 623 kJ |
Fehérje | 56,8 g | 9,5 g |
Zsír | 37,7 g | 6,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,6 g | 3,4 g |
Szénhidrát | 75,5 g | 12,6 g |
amelyből cukrok | 44,1 g | 7,4 g |
Rost | 1,8 g | 0,3 g |
- Recept címke: alpro édesítőszer étolaj gluténmentes rétes mazsola rizspapír (rizslap) tojás túró uzsonna és tízórai