Padlizsános rukkola saláta
- 2 db padlizsán
- 2+1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál mazsola
- 5 dkg rukkola
- só, bors
Elkészítés:
- A padlizsánt felkarikázzuk, sóval alaposan meghintjük és 15 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet.
- Grillserpenyőben néhány perc alatt a felhevített 2 evőkanál olívaolajon átsütjük a padlizsánszeleteket, majd kicsit hűlni hagyjuk és felkockázzuk.
- Egy tálba szedjük, összeforgatjuk a rukkolával, majd meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, balzsamecettel és megszórjuk a mazsolával.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Salátánk gluténmentes összetevőkből készült, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
- Recept címke: balzsamecet mazsola olívaolaj padlizsán rukkola