Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Francia borsóleves kecskesajttal és mogyoróval

Francia borsóleves. Gluténmentes recept.Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 25 dkg spenót levél
  • 5-6 dl zöldségleves alaplé
  • só, bors
  • 10 dkg kecskesajt
  • 10 dkg pörkölt sótlan földimogyoró

Elkészítés:

  • Az olajat egy lábasban felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát.
  • Hozzáadjuk a zöldborsót, 3-4 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a spenótleveleket, ráöntünk fél dl vizet és kevergetve pároljuk néhány percig.
  • Ha a spenót összeesett, felöntjük a zöldségleves alaplével, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a borsó megpuhul.
  • Ha kész, botmixerrel pürésítjük és kockákra vágott kecskesajttal és apróra vágott sótlan földimogyoróval tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

TIPP: Persze borsóleves levesünket tetszőlegesen fel lehet dobni:

  • pirított gluténmentes gabonákkal
  • parmezán sajtforgáccsal is
Kategória: ,