Almás kevert gluténmentes süti
Könnyen elkészíthető almás gluténmentes süti, amit akár tízóraira is lehet csomagolni a gyerkőcöknek.
Hozzávalók: 10 – 12 darab süteményhez
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 db alma, lereszelve
- 15 dkg Hadarik Rita piskóta liszt
- 2 evőkanál édesítő (1:4)
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd az almával.
- Hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük, majd a tojásfehérjéből felvert habot is beleforgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük
- 180 °C fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 db. almásban |
Energia | 3729 kJ / 890 kcal | 311 kJ / 74 kcal |
Zsír | 23,1 g | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 7,2 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 134,1 g | 11,2 g |
amelyből cukrok | 19,0 g | 1,6 g |
Rost | 18,3 g | 1,5 g |
Fehérje | 30,6 g | 2,6 g |
Só | 0,15 g | 0,01 g |
- Recept címke: alma glutén- és élesztőmentes gluténmentes piskóta Hadarik Rita lisztkeverék kevert gluténmentes sütemények tojás