Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Almás kevert gluténmentes süti

Könnyen elkészíthető almás gluténmentes süti, amit akár tízóraira is lehet csomagolni a gyerkőcöknek.

almás gluténmentes süteményHozzávalók: 10 – 12 darab süteményhez

Elkészítés:

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd az almával.
  • Hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük, majd a tojásfehérjéből felvert habot is beleforgatjuk.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük
  • 180 °C fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén
1 db. almásban
Energia 3729 kJ / 890 kcal 311 kJ / 74 kcal
Zsír 23,1 g 1,9 g
  amelyből telített zsírsavak 7,2 g 0,6 g
Szénhidrát 134,1 g 11,2 g
  amelyből cukrok 19,0 g 1,6 g
Rost 18,3 g 1,5 g
Fehérje 30,6 g 2,6 g
0,15 g 0,01 g
Az almás gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
almás gluténmentes süti recept

almás gluténmentes süti recept

Kategória: