Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mini gluténmentes lángos kukoricalisztből

Vezendi Tündi sokszor használ kukoricalisztet receptjeiben, mert könnyen be lehet szerezni, sokféle gluténmentes étel elkészíthető belőle és nem utolsó sorban olcsó alapanyag.
Tündi lángost is ebből készít.

mini gluténmentes lángos kukoricalisztbőlHozzávalók 15 db. mini gluténmentes lángoshoz:

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 2 dkg só
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • étolaj a sütéshez

Tetejére

  • 1 nagydoboz (375 g), tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A lisztet a sóval elkeverem.
  • Az élesztőt pici tejben (só, cukor)
  • Az élesztőt beleöntöm a kukoricalisztbe.
  • A vizet fokozatosan hozzá adagolom.
  • Összekeverem
  • 20 percig pihentetem.
  • Majd forró olajban kisütöm.

Figyelem! Nem lesznek nagyok, mert a kukoricaliszt ebben az állapotában Nem nyújtható! Én a kezemmel formáztam őket.
A kisült gluténmentes lángost reszelt sajttal tálalom  Finom!!

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 50-60 perc.

Tápanyagtartalom az egészben 15 db. esetén 1 mini lángosban
Energia 2589 kcal / 10821 kJ 172 kcal / 721 kJ
Fehérje 82,1 g 3,3 g
Zsír 132,0 g 8,8 g
  amelyből telített zsírsavak 56,8 g 3,8 g
Szénhidrát 250,0 g 16,7 g
  amelyből cukrok 18,7 g 1,2 g
Rost 14,2 g 0,9 g

A kukoricalisztes gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,